09 Mart 2010

nanik!

Dna denilen yazilim kisiye mahsus... Ne var ki kimimizde vista, kimimizde leopard gibi zuhur ediyor. Yazilimin service pack'leri cesit cesit; cok iyi bir taban yazilimin olmasa dahi musterilerin begenisini kazanmak icin seneler icinde bunlardan yukle yukleyebildigin kadar... Makine eskimeden yapsan iyi olur tabii. Her ne kadar simdiki makineler eskilerin yerini tutmuyor geyigine ragbet eden coksa da ,inanma, acele et!
Fakat ne yaparsan yap o ilk yuklenen yazilim makine isledigi muddetce her seye burnunu sokar... Kapatmak istedigin sayfalari kapayamaz, acmak istediklerini acamazsin; bazi sayfalar vardir ki onlari acmaya sayisiz service pack yetmez. Baska yazilimlarla sorunsuz yuruyen islemler seninkinde yurumez. Makinenin basinda o sayfalarin acilmasi,islemlerin yapilmasi icin saatlerce zaman harcar, yapmadik sey birakmazsin.
Sistem durmadan hata verir: nanik!

1 yorum:

  1. Firmware de deniyor buna aslında, ara sıra update'i çıkıyor piyasaya ama genelde yüklersen komple bozuyorsun, ben derim ki standart firmware ile devam etmek lazım, bir bildiği vardır ilk yükleyen tasarımcının..

    YanıtlaSil